Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az egyedi gyártás?

Az egyedi gyártás elsõsorban az ajtó egyedi méretre való gyártását jelenti, tehát a rendelést megelõzõ felmérés alapján, a különbözõ méretû falnyílásokba, oda pontosan illõ méretû ajtó készül. Ezen túlmenõen az egyediséget az ajtók kinézetében is meg tudjuk valósítani, köszönhetõen a rendkívül modern gyártási technológiának, vevõink speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Magam is elvégezhetem a felmérést?

Természetesen a felmérést ?n is elvégezheti, nem szükségeltetik hozzá más csak egy mérõszalag, egy legalább 1 méteres vízmérték, és némi gyakorlatiasság. Weboldalunkon a nyílások felmérésével kapcsolatosan talál egy rövid leírást, melybõl megtudhatja pontosan mit és hogyan kell beméretezni. Mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben a hibás méretekbõl adódó esetleges problémákért cégünk felelõsséget nem vállal. Bármily egyszerûnek is tûnhet a pontos felmérés mi minden esetben javasoljuk, hogy azt szakértõ kollégánk végezze. Egyrészt azért, mert az Budapesten és vonzáskörzetében ingyenes, másrészt ilyenkor cégünk vállalja a felelõsséget.

A felújítás, építkezés melyik fázisában célszerû beépíteni az ajtókat?

Kínálatunkban kizárólag utólag telepíthetõ tokos ajtók szerepelnek. Némi túlzással azt szoktuk mondani, hogy ezek a szobaajtók a bútorokkal együtt kerülnek a helyükre. Az utólag telepíthetõ toknak köszönhetõen az ajtók telepítése során sem a falakon, sem az aljzaton nem végzünk munkálatokat, tehát minden szakipari munka /burkolás, festés, csempézés, tapétázás/ elvégezhetõ az ajtók telepítése elõtt.

Az ajtók beépítése sok kosszal jár?

Mivel beltéri ajtóink utólag telepíthetõ tokkal készülnek, beépítésük gyors, tiszta munkával megoldható. Az ajtók telepítése során speciális purhabbal rögzítjük a tokokat, melynek köszönhetõen sem a falat, sem a tokot nem kell átalakítani. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy kollégáink a munkálatok befejezte után minden szemetet összeszedjenek, elszállítsanak, és feltakarítsák a munkaterületet.

Kilincset tudok ?nöknél venni, vagy máshonnan kell beszereznem?

Több cég kilincseit kínáljuk bemutatótermünkben, a legkülönbözõbb dizájn, anyag, és formavilágban. Megtalálható a legegyszerûbb, kedvezõ áron kínált projekt kilincsektõl az olasz designerek által tervezett modellekig minden típus. Amennyiben mégis más forrásból kívánja beszerezni kilincseit, mindenképpen javasoljuk, hogy átmenõ csavaros kilincsgarnitúrát vásároljon, ezzel garantálva hosszú évekig az üzembiztos mûködést.

Mit jelent a BB 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A BB 90-es kilincs normál kulcsos bevésõ zárhoz való, melynél a kilincs tengelye és a kulcslyuk tengelye 90mm-es távolságban helyezkednek el. Ez az adat a hosszú címes kilincsek rendelésénél fontos.

Mit jelent a PZ 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A PZ 90-es kilincs zyllinder betétes bevésõ zárhoz való, melynél a kilincs tengelye és a zárbetét tengelye közepe 90mm-es távolságban helyezkednek el. Ez az adat a hosszú címes kilincsek rendelésénél fontos.

Mit jelent a WC 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A WC 90-es kilincs olyan bevésõ zárhoz való, melynél a kulcs helyett egy elfordítható gomb zárja az ajtót. A biztonság érdekében kívülrõl csavarhúzóval nyitható a zár.

Hogyan válasszak kilincset az ajtóhoz?

A kulcslyuk kimarás miatt célszerû a beltéri ajtó rendeléssel együtt rendelni a kilincseket, melyet a szerelõink a beépítéskor fel is tudnak szerelni. Az ajtók pánt (króm/réz) színét ajánlott a kilincshez igazítani.

Easy Line