Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az egyedi gyártás?

Az egyedi gyártás elsősorban az ajtó egyedi méretre való gyártását jelenti, tehát a rendelést megelőző felmérés alapján, a különböző méretű falnyílásokba, oda pontosan illő méretű ajtó készül. Ezen túlmenően az egyediséget az ajtók kinézetében is meg tudjuk valósítani, köszönhetően a rendkívül modern gyártási technológiának, vevőink speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Magam is elvégezhetem a felmérést?

Természetesen a felmérést Ön is elvégezheti, nem szükségeltetik hozzá más csak egy mérőszalag, egy legalább 1 méteres vízmérték, és némi gyakorlatiasság. Weboldalunkon a nyílások felmérésével kapcsolatosan talál egy rövid leírást, melyből megtudhatja pontosan mit és hogyan kell beméretezni. Mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben a hibás méretekből adódó esetleges problémákért cégünk felelősséget nem vállal. Bármily egyszerűnek is tűnhet a pontos felmérés mi minden esetben javasoljuk, hogy azt szakértő kollégánk végezze. Egyrészt azért, mert az Budapesten és vonzáskörzetében ingyenes, másrészt ilyenkor cégünk vállalja a felelősséget.

A felújítás, építkezés melyik fázisában célszerű beépíteni az ajtókat?

Kínálatunkban kizárólag utólag telepíthető tokos ajtók szerepelnek. Némi túlzással azt szoktuk mondani, hogy ezek a szobaajtók a bútorokkal együtt kerülnek a helyükre. Az utólag telepíthető toknak köszönhetően az ajtók telepítése során sem a falakon, sem az aljzaton nem végzünk munkálatokat, tehát minden szakipari munka /burkolás, festés, csempézés, tapétázás/ elvégezhető az ajtók telepítése előtt.

Az ajtók beépítése sok kosszal jár?

Mivel beltéri ajtóink utólag telepíthető tokkal készülnek, beépítésük gyors, tiszta munkával megoldható. Az ajtók telepítése során speciális purhabbal rögzítjük a tokokat, melynek köszönhetően sem a falat, sem a tokot nem kell átalakítani. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy kollégáink a munkálatok befejezte után minden szemetet összeszedjenek, elszállítsanak, és feltakarítsák a munkaterületet.

Kilincset tudok Önöknél venni, vagy máshonnan kell beszereznem?

Több cég kilincseit kínáljuk bemutatótermünkben, a legkülönbözőbb dizájn, anyag, és formavilágban. Megtalálható a legegyszerűbb, kedvező áron kínált projekt kilincsektől az olasz designerek által tervezett modellekig minden típus. Amennyiben mégis más forrásból kívánja beszerezni kilincseit, mindenképpen javasoljuk, hogy átmenő csavaros kilincsgarnitúrát vásároljon, ezzel garantálva hosszú évekig az üzembiztos működést.

Mit jelent a BB 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A BB 90-es kilincs normál kulcsos bevéső zárhoz való, melynél a kilincs tengelye és a kulcslyuk tengelye 90mm-es távolságban helyezkednek el. Ez az adat a hosszú címes kilincsek rendelésénél fontos.

Mit jelent a PZ 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A PZ 90-es kilincs zyllinder betétes bevéső zárhoz való, melynél a kilincs tengelye és a zárbetét tengelye közepe 90mm-es távolságban helyezkednek el. Ez az adat a hosszú címes kilincsek rendelésénél fontos.

Mit jelent a WC 90 jelzés a kilincs neve mellett?

A WC 90-es kilincs olyan bevéső zárhoz való, melynél a kulcs helyett egy elfordítható gomb zárja az ajtót. A biztonság érdekében kívülről csavarhúzóval nyitható a zár.

Hogyan válasszak kilincset az ajtóhoz?

A kulcslyuk kimarás miatt célszerű a beltéri ajtó rendeléssel együtt rendelni a kilincseket, melyet a szerelőink a beépítéskor fel is tudnak szerelni. Az ajtók pánt (króm/réz) színét ajánlott a kilincshez igazítani.

Easy Line