Bejárati ajtók mûszaki tartalom

Faanyag

Általában legtöbbször borovi fenyõfa rétegragasztott /tömbösített/ ajtófrízbõl, hossztoldott vagy hossztoldás nélküli kivitelben, 68x118 mm-es keresztmetszeti méretbõl készülnek. Az így elkészített nyílászáróink vetemedésre nem hajlamosak, forma- és mérettartóak. A fenyõ fûrészáru  helyett igény szerint természetesen bármilyen más fafajból is készítünk ajtófrízt, pl. vörösfenyõbõl, lucfenyõbõl, tölgyfából, vagy egzóta anyagból, merantiból, mahagóniból...
Ragasztás D3-as diszperziós vízálló ragasztóval történik.

Felületkezelés

Ebben is több lehetõség közül választhat a tisztelt megrendelõnk. Alapmázolt kivitel esetén: 1 soron színtelen alapozóval /impregnálóval/. Pácolt lakkozott kivitel esetén: 1 soron impregnáló, 1 soron pác, 1 soron töltõ alapozó, és 1 soron fedõlakk. Választható Milesi /Milézi/ színskála alapján vagy egyedi színekben. Selyemfényû vastag lazúrozott kivitel esetén: 1 soron impregnáló, 1 soron töltõ alapozó, 1 soron fedõlazúr. Válaszható RAL színskála alapján.

Csomagolás

Megrendeléstõl, beépítéstõl, raktározástól, szállítástól függõen zsugorfóliás vagy légpárnás fóliás csomagolás, kartonpapír sarokvédõkkel.

Méretezés

Az ajtók mérete fõleg típusméretezésû lehet. Típus méreteken kívül egyedi igényeknek megfelelõen bármilyen méretû ajtót is legyártunk, a technológiai és a fizikai határakat figyelembe véve.

Betét

Az anyaga lehet táblásított tömörfa, fahelyettesítõ lemezbetét, vagy egyéb anyag kérés szerint. Betétek díszítésének több módja is van, marással készített profilozástól, a rátét díszlécezéstõl a faragásig...

Vasalat

ROTO és GU típusú vasalatrendszer, mely biztosítja a betörésbiztos zárást a többpontos zárakkal. A biztosítók által elfogadott szintû zárást adnak. Kilincs választható.

Üvegezés

Alapesetben rétegzõdése 4-16-4 Low-E, k=1,4 W/m2K hõátbocsájtási tényezõvel. Kérésre fokozottan hõszigetelõ üvegezést is vállalunk. Argongázzal töltve k=1,1 W/m2K hõátbocsájtási tényezõvel. Az üveg és az ajtóráma találkozási vonalában kívül-belül tartósan rugalmas, szilikon bázisú vízzáró tömítést alkalmazunk. Az üvegezés lehet osztókkal felosztva, lehet faléccel üvegen, vagy üveg közötti fém osztókkal. Szükség esetén a nagyobb üvegfelületeket biztonsági üvegezéssel is tudjuk vállalni.
Három rétegû üvegezés esetén 4-14-4-14-4 mm-es rétegrend argongázzal töltve k=0,7 W/m2K tényezõvel.

Légzárás

A keresztmetszeti kialakítás EUROFALC 20 mm-es rendszer, 3-as ütközéssel, ebbõl egy ajtótömítõ gumiprofilos a tökéletes légzárás és rugalmas ütközés miatt.

Beépítés

A falban kihagyott nyílásba, körben max. 1-2 cm-es hézaggal, ékeléssel beállítjuk az ablakot vízszintes és függõleges irányban. Rögzítés történhet tokrögzítõ vasakkal vagy tokrögzítõ csavarozással. Ezután ellenõrizzük az ajtólap vasalat szerinti tökéletes mûködését, majd PUR habbal kitöltjük a tok és a fal közötti hézagot a szilárd rögzítést és a hõszigetelést is biztosítva. A látszó rés ill. hab takarása szegõléccel történik.

Easy Line