Bejárati ajtók műszaki tartalom

Faanyag

Általában legtöbbször borovi fenyőfa rétegragasztott /tömbösített/ ajtófrízből, hossztoldott vagy hossztoldás nélküli kivitelben, 68x118 mm-es keresztmetszeti méretből készülnek. Az így elkészített nyílászáróink vetemedésre nem hajlamosak, forma- és mérettartóak. A fenyő fűrészáru  helyett igény szerint természetesen bármilyen más fafajból is készítünk ajtófrízt, pl. vörösfenyőből, lucfenyőből, tölgyfából, vagy egzóta anyagból, merantiból, mahagóniból...
Ragasztás D3-as diszperziós vízálló ragasztóval történik.

Felületkezelés

Ebben is több lehetőség közül választhat a tisztelt megrendelőnk. Alapmázolt kivitel esetén: 1 soron színtelen alapozóval /impregnálóval/. Pácolt lakkozott kivitel esetén: 1 soron impregnáló, 1 soron pác, 1 soron töltő alapozó, és 1 soron fedőlakk. Választható Milesi /Milézi/ színskála alapján vagy egyedi színekben. Selyemfényű vastag lazúrozott kivitel esetén: 1 soron impregnáló, 1 soron töltő alapozó, 1 soron fedőlazúr. Válaszható RAL színskála alapján.

Csomagolás

Megrendeléstől, beépítéstől, raktározástól, szállítástól függően zsugorfóliás vagy légpárnás fóliás csomagolás, kartonpapír sarokvédőkkel.

Méretezés

Az ajtók mérete főleg típusméretezésű lehet. Típus méreteken kívül egyedi igényeknek megfelelően bármilyen méretű ajtót is legyártunk, a technológiai és a fizikai határakat figyelembe véve.

Betét

Az anyaga lehet táblásított tömörfa, fahelyettesítő lemezbetét, vagy egyéb anyag kérés szerint. Betétek díszítésének több módja is van, marással készített profilozástól, a rátét díszlécezéstől a faragásig...

Vasalat

ROTO és GU típusú vasalatrendszer, mely biztosítja a betörésbiztos zárást a többpontos zárakkal. A biztosítók által elfogadott szintű zárást adnak. Kilincs választható.

Üvegezés

Alapesetben rétegződése 4-16-4 Low-E, k=1,4 W/m2K hőátbocsájtási tényezővel. Kérésre fokozottan hőszigetelő üvegezést is vállalunk. Argongázzal töltve k=1,1 W/m2K hőátbocsájtási tényezővel. Az üveg és az ajtóráma találkozási vonalában kívül-belül tartósan rugalmas, szilikon bázisú vízzáró tömítést alkalmazunk. Az üvegezés lehet osztókkal felosztva, lehet faléccel üvegen, vagy üveg közötti fém osztókkal. Szükség esetén a nagyobb üvegfelületeket biztonsági üvegezéssel is tudjuk vállalni.
Három rétegű üvegezés esetén 4-14-4-14-4 mm-es rétegrend argongázzal töltve k=0,7 W/m2K tényezővel.

Légzárás

A keresztmetszeti kialakítás EUROFALC 20 mm-es rendszer, 3-as ütközéssel, ebből egy ajtótömítő gumiprofilos a tökéletes légzárás és rugalmas ütközés miatt.

Beépítés

A falban kihagyott nyílásba, körben max. 1-2 cm-es hézaggal, ékeléssel beállítjuk az ablakot vízszintes és függőleges irányban. Rögzítés történhet tokrögzítő vasakkal vagy tokrögzítő csavarozással. Ezután ellenőrizzük az ajtólap vasalat szerinti tökéletes működését, majd PUR habbal kitöltjük a tok és a fal közötti hézagot a szilárd rögzítést és a hőszigetelést is biztosítva. A látszó rés ill. hab takarása szegőléccel történik.

Easy Line